Lammepølse med pinnekjøtt

Lammepølse med pinnekjøtt

Lammepølser

Lammepølsene stekes på middels varme. Ca. 6 minutter på hver side.

 

Kålrabistappe

Skjær kålrabi i grove biter og kok til de blir møre. Mos de i kjelen, og tilsett smør og fløte. Bland alt godt sammen til en jevn masse, og tilsett salt og pepper etter eget ønske.

 

Syltet løk

Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker og 3 dl vann. Rør godt sammen.

Kutt en rød løk opp i staver, legg de en en bolle, og hell over laken du lagde tidligere. Sett det til avkjøling, og la det stå i minimum 2 timer før servering.

 

Ølsirup

Kok opp 2 dl mørk øl sammen med 100 gram sukker. Rør godt om og la det småkoke til blandingen er redusert til halv mengde.

 

Saltbakte poteter

Mandelpotet med skall skjæres i biter og legges i en ildfast form. Dryss over med salt og olje. Vend de om slik at de dekkes jevnt. Stekes i ovnen på 220 grader i 22 minutter.

 

Servering

Legg kålrabistappen, potetene, løken og pølsene pent på tallerkenen. Drypp over ølsirup etter eget ønske.

 

God appetitt!