Økologisk Hakkebøff i ølsaus
Hakkebøff
Hakkebøffen stekes i panne med smør til den er ferdig varmet.
Ølsaus
Skjær en liten løk i små biter og stek til den er gyllen. Hell så over med øl og la det småkoke til du har reduser væsken med 2/3. Tilsett litt kraft og smak til med salt.
Hvis du ønsker en tykkere saus, tilsett litt jevning eller maisenna.
Grønnsaker
Gulrot, løk og pastinakk skjæres i skiver og stekes i olje til de er møre. Smak til med salt.
Mandelpotet med skall skjæres i biter og legges i en ildfast form. Dryss over med salt og olje. Vend de om slik at de dekkes jevnt. Stekes i ovnen på 220 grader i 22 minutter.
Servering
Legg grønnsakene, kjøttet og potetene på en tallerken. Hell ølsausen over kjøttet, og pynt med løk.
God appetitt!